Tuna nehrinin iki yakasındaki Budin ve Peşte'nin 17 Kasım 1873 yılında birleşmesiyle oluşan Macaristan’ın başkenti Budapeşte, Berlin’den sonra Orta Avrupa’nın da en büyük şehri olarak tanınıyor. Coğrafi konumu, doğal güzellikleri ve tarihi mirası ile Avrupa’nın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri olan Budapeşte, dünyanın her yerinden her mevsim çok fazla turist çekiyor. Budapeşte turu ile havaalanına indiğiniz andan itibaren şehrin kendine has dokusunu hissedecek ve mükemmel bir tatil deneyimi yaşayacaksınız. Budapeşte gezisi ile şehrin birbirinden mükemmel müzelerini gezebilir, şehir turlarına katılabilir ve şehre özel yemekleri tadabilirsiniz. Sizin için özel olarak hazırladığımız Budapeşte tur fırsatlarını inceleyerek en ucuz fiyatlarla unutamayacağınız bir Budapeşte gezisi gerçekleştirebilir ve farklı bir yurt dışı deneyimine sahip olabilirsiniz. En uygun fiyatlarla çıkacağınız Budapeşte turu için şimdilik schengen vizesi almanız gerekiyor.

Budapeşte’de gezilecek yerler

Budapeşte’de kesinlikle görmeniz gereken yerler arasında Buda Kalesi, Budapeşte’nin en önemli sembollerinden Parlamento Binası ve şehrin özel yapılarını bünyesinde barındıran Kahramanlar Meydanı bulunuyor. 13. yüzyılda inşa edilen Buda Kalesi, şehrin Buda bölgesinin tepesinde yer alıyor. Bu kalenin terasından şehir manzarasını izleyebilir, ardından yine bu bölgede bulunan Budapeşte Tarih Müzesi, önemli eserleri barındıran Macaristan Ulusal Müzesi, Milli Kütüphane, Kraliyet Sarayı, Matyas Kilisesi ve Balıkçılar Burnu görülmesi gereken yerler arasında. Bunların yanı sıra ülkenin en büyük çanının bulunduğu Aziz Istvan Bazikası’nı, Budapeşte’den dönmeden görmenizi öneriyoruz. Aynı zamanda şehrin geleneksel yemeklerini tatmak, alışveriş yapmak ve halkı daha da yakından tanımak için girmeniz gereken yer Budapeşte Büyük Kapalı Pazarı. Güzel olduğu kadar eğlenceli de bir şehir olan Budapeşte’de gece hayatı için iyi zaman geçirebileceğiniz pek çok mekan da mevcut.

Budapeşte’de ne yenir?

Fazla yağlı olarak bulunan Macar mutfağında et ve domuz yağı oldukça fazla kullanılıyor. Etin yanı sıra hindi, lahana, tavuk, patates, domates, soğan ve sarımsak da bu mutfağın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Genellikle geleneksel yemekleri sulu olarak sunulan şehirde, en meşhur yemek gulaş çorbası olarak biliniyor. Bunların yanında şehirde kendi damak tadınıza daha uygun yemekler de bulmanız mümkün. En uygun Budapeşte tur fiyatlarıyla birbirinden lezzetli bu yemekleri deneyebilir ve şehrin atmosferini yakından yaşayabilirsiniz. Kapat
devamı...
Şehir Fırsatları