Seçilen kriterlere uygun aktif kampanya bulunmamaktadır. Kriterleri değiştirerek tekrar deneyebilirsiniz.

 

Fırsat Bu Fırsat!

Ülkeleri, devletleri ve kurumları yöneten siyasi kişilerin ideolojilerinin anlatıldığı birbirinden farklı kitap seçeneği Fırsat Bu Fırsat! sizleri bekliyor. Siyasal otoritelerin oluşmasında rol oynayan etkin ideolojilerin ve felsefelerin arka planlarını ortaya çıkaran, bir ülkenin kaderine yön veren tutumların ne gibi durumlar sonucu ortaya çıktığını gösteren ve siyasetin toplumsal bilinç üzerindeki etkilerini gözler önüne seren siyaset ve ideoloji kitaplarını fırsatbufırsat.com'da bulabilirsiniz.

 

Siyaset ve İdeoloji Kitapları Neyi Konu Alır?
Platon'un "Devlet" eserinde anlattığı ideal devlet anlayışından günümüz toplumlarındaki siyasal düşüncelere kadar pek çok döneme imzasını atmış siyasi olayları ve siyasetçileri konu alan eserler, ülkelerin ve ulusların temelindeki ideolojileri ve bu ideolojilerin ortaya çıkardığı toplumsal olayları anlatıyor. Toplumsal neden sonuç ilişkisi içerisinde pek çok olayı inceleyen ve antik dönemlerden modern zamanlara kadar farklı alanlarda olan kitap seçeneklerine Fırsat Bu Fırsat farkı ve güveni ile ulaşabilirsiniz. Siyaset ve alt dalları ile ilgilenenler için hazırlanmış onlarca kitap, Marx, Lenin, Gramsci, Althusser gibi düşünürlerin yanı sıra, Türkiye ve dünya tarihine yön vermiş olayları da içerisinde bulunduruyor.

Siyaset ve İdeoloji Nedir?
Ülkeleri devletleri ve insanları yönetme sanatına siyaset, siyasi hareketin ve yönetim biçiminin arkasındaki fikirlere ise ideoloji isimleri veriliyor. Siyaset bilimi ise; siyasetin temel koşullarını, toplumsal olaylar ile siyasi hareketler arasındaki ilişkileri, siyaset ve toplum bilinci arasındaki ideolojileri inceliyor. Antik dönemlerden modern zamanlara kadar pek çok devlet ve ulus farklı siyasi atılımlarda bulunup, farklı ideolojik yaklaşımlar ortaya koyuyor. Platon'un "Devlet" isimli kitabındaki ideal toplum ve ideal devlet yapısı ütopik bir siyasi felsefeyi anlatırken, Karl Marx'ın ortaya koyduğu "Kapital" ve "Kominist Manifesto" gibi eserler komünizmi anlatan ideolojileri oluşturuyor. Her ne kadar neredeyse her ülkeyi ve toplumu etkileyen farklı dinamikler olsa da dünya üzerindeki bazı ideolojik ve siyasi gelişmeler neredeyse tüm dünya devletlerini etkiliyor.

 

Temel Siyasi İdeolojiler Nelerdir?
Komünizm, sosyalizm, milliyetçilik, liberalizm ve muhafazakarlık gibi farklı temel siyasi ideolojik fikirler siyaseti ve siyasi eğilimleri etkileyerek toplumların bilinçaltlarında da farklı bir yere konumlanıyor. Sadece devlet yönetimi ve resmiyetten daha fazlası olan siyaset, ülkedeki ekonomik koşullarla bağlantası ile birlikte neredeyse bir ülkede yaşayan hemen herkesi etkiliyor. Bu durumda da devletlerin edindiği ideolojik siyasi düşünceler toplumlar için de geçerli oluyor. Komünist Sovyetler Birliği'nden Sosyalist Çin'e kadar tarihte farklı ideolojiler ve siyasi kimlikler ile yönetilmiş onlarca devlet yapısı ve bu yapının politikaları gereği ortaya çıkan toplumsal düşünce ideoloji ve toplum arasındaki bağı ispatlıyor. Bu bağlamda bakıldığında da siyaset ve ideolojiler birbirinden ayrılmaz kavramlar olarak ortaya çıkıyor.

Hangi Siyaset ve İdeoloji Kitapları Okunmalı?
Toplumların yaşam şekillerini ve devletlerin iş yapış düzenlerini etkileyen ideolojileri ve siyasi hareketleri anlamak için pek çok kitap seçeneği Fırsat Bu Fırsat! sizleri bekliyor. Karl Marx'ın kaleme aldığı ve komünizm ideolojisini anlatan "Komünist Manifesto" ve Marksizm ideolojisinin ortaya çıkmasını sağlamış ve kapitalizm düşüncesine karşı en sert eleştiri olan "Kapital" isimli eserleri mutlaka okunması gereken eserlerin başında geliyor. Lenin'in yazdığı ve Sovyetler'i anlatan "Devlet ve Devrim" ve ideal sosyalizm düşüncesini ortaya koyan "Ütopik ve Bilimsel Sosyalizm" isimli eserleri, Ziya Gökalp'in yazdığı "Türkçülüğün Esasları" isimli eser, Friedrich Engels ve Karl Marx tarafından kaleme alınan "Alman İdeolojisi" isimli eser okunması gereken kitaplar arasında yer alıyor. Yakın Türkiye tarihine damgasını vurmuş olayların anlatıldığı "Erbakan", "Metastaz", "Teşkilat'ın İki Silahşörü" ve "Köstebek" gibi eserler de Türkiye siyasetini anlamak için okunması gereken kitaplar arasındadır. Atatürk'ün kaleme aldığı "Nutuk" isimli eseri de Cumhuriyet yıllarındaki Türkiye'yi ve ülkeyi ileriye taşıyacak olan ideolojileri anlamak için mutlaka okunması gereken kitapların başında geliyor.

Kapat
devamı...
Tatil Fırsatları