Seçilen kriterlere uygun aktif kampanya bulunmamaktadır. Kriterleri değiştirerek tekrar deneyebilirsiniz.

 
  1. 1. yüzyılda Türkler'in Anadolu'ya yerleşmesiyle başlayan ve daha sonraki yıllarda İslamiyetin de etkisiyle farklı kollara ayrılan Türk edebiyatı klasikleri, önemli yazarların değerli kitapları ile sizi bekliyor. İslamiyet öncesi, İslamiyet sonrası ve batı etkisindeki Türk edebiyatı farklı alanlarda inceleniyor, divan ve halk edebiyatı gibi ayrı türleriyle dikkat çekiyor. İlk başlarda dini ve epik destanlar olarak ortaya çıkan Türk edebiyatı, farklı akım ve felsefi düşüncelerden etkilenerek roman, hikaye, öykü gibi alanlara yayıldı. Türk edebiyatına dair eserler, FırsatBuFırsat.com'un kalitesi ve geniş ürün yelpazesi ile sunuluyor. M.Ö. 2. yüzyıla kadar uzanan bu alanda, Yaşar Kemal, Ömer Seyfettin, Hüseyin Rahmi Gürpınar, Sabahattin Ali ve Sait Faik Abasıyanık gibi isimler günümüzde en tanınan ve popüler olan yazarlar arasında yer alıyor. İslam tarihinden İran mitolojisine, antik Türk medeniyetlerinden en önemli felsefi akımlara kadar pek çok farklı alandan beslenen Türk edebiyatı klasikleri, farklı fiyat seçenekleri ile kitap okumayı seven herkesi cezbetmeye devam ediyor.

Türk Edebiyatı Ne Zaman Ortaya Çıkmıştır ve Hangi Dönemlere Ayrılır?

İslamiyet öncesi, İslamiyet sonrası ve batı etkisinde Türk edebiyatı olarak farklı dönemlere ayrılan bu edebiyat alanı, antik dönemlere kadar dayanıyor. M.Ö. 4000-3000'li yıllara kadar uzanan sözlü Türk edebiyatı geleneği, Köktürkler'e ait yazılı anıtlarla ortaya çıktığı düşünülüyor. Daha sonraki dönemlerde epik şiirler ve destanlar olarak ilerleyen Türk edebiyatı, koşug, kojan, koşma ve sagu gibi isimlerle inceleniyor. 8. yüzyılda başlayıp 10. yüzyıla kadar devam eden dönem, Türk edebiyatının İslamiyet öncesi yazılı dönemi olarak adlandırılıyor. Göktürk'lerin ortaya koyduğu Orhun yazıtları bu dönemin en önemli eserleri arasında gösteriliyor. Türklerin İslamiyeti kabulünden sonraki dönem ise iki farklı alanda değerlendiriliyor. Klasik Türk Edebiyatı olarak adlandırılan ve 11. yüzyıldan 19. yüzyılın ortalarına kadar eserler ortaya koyan Divan edebiyatı, daha çok İslami normlar ve öğretiler üzerine eserlerin ortaya çıktığı bir dönemdir. Sonraki dönem ise Halk edebiyatı olarak nitelendirilir. Bu dönemde süslü söz sanatları yerine yalın bir dil tercih edilir ve dini-tasavvufi öğretilerden ziyade halk dilinde kullanılan deyişler ve atasözleri üzerine yoğunlaşılır. Toplum hayatını ilgilendiren sorunların yanı sıra aşk, doğa, özlem, hasret gibi manevi duygulara da bu dönemde yer verilir.

Hangi Türk Edebiyatı Klasikleri Okunmalı?

Eski dönemlere dayanan ve köklerini destanlardan alan Türk edebiyatı, birbirinden önemli yazarların yazdığı efsane eserler ile dikkat çekiyor. Yaşar Kemal'in Anadolu insanının özünü yansıtan "İnce Memed," Halid Ziya Uşaklıgil'in "Aşk-ı Memnu," Evliya Çelebi'nin "Seyahatname," Halide Edib Adıvar'ın "Ateşten Gömlek" ve Mevlana'nın "Mesnevi" gibi eserler, Türk edebiyatının farklı alanlarını anlamak için okunması gereken başlıca eserlerden sadece birkaçıdır. Mehmed Rauf'un "Eylül," Oğuz Atay'ın "Tutunamayanlar," Peyami Safa'nın "Dokuzuncu Hariciye Koğuşu" ve Yusuf Atılgan'ın "Anayurt Oteli" gibi eserler de okunması gereken diğer önemli eserler arasında yer alır. Günümüz Türk edebiyatının önemli isimleri Hasan Ali Toptaş, Mina Urgan, Murathan Mungan ve İhsan Oktay Anar'ın eserleri de edebiyatseverlerin göz atması gereken eserler olarak karşınıza çıkıyor. FırsatBuFırsat.com'un geniş ürün yelpazesi ve fırsatları ile Türk edebiyatı klasiklerine kolayca ulaşabilir, sepetinize ekleyerek bu değerli eserlere sahip olabilirsiniz.

Kapat
devamı...
Tatil Fırsatları