En basit tabiriyle binicilik; ata binmeye dayanan bir spor dalıdır. Diğer doğa sporları kadar doğayla iç içe vakit geçirme ve doğada hayatta kalma gibi durumlar olmasa dahi, biniciliğe bir doğa sporu demek yanlış olmayacaktır.
 
Binicilik; coğrafyaya ve ihtiyaca göre çok farklı stillerde olmak üzere ata binmeye ve müsabakanın modeline göre belirli kurallar çerçevesinde en başarılı olmaya dayanan bir doğa sporudur. Dolayısıyla; diğer pek çok branşta olduğu gibi tarihin çok çok eski dönemlerine dayanan ve insanlığa pek çok alanda hizmet etmiş bir uğraştır. Bu yüzden binicilik kursları için aslında at binme eğitimi tanımı da yapılabilir.
 
Tarihte atların evcilleştirilmesi ve binek aracı olarak kullanılmasının ilk örnekleri eski Türklerde görülür. Bugün hala binicilik kursları rağbet görmektedir. Dolayısıyla bu aşamada Türklerin atalarına bağlılığından bir şey kaybetmediğini söylemek mümkün.
 
Tarih içerisinde binek olarak başlayan at kullanımı giderek yayılmış ve hem avcılık, hem ulaşım, hem askeri, hem de üretim gibi pek çok yerde atlar yer almaya başlamıştır. Tahmin edebileceğiniz gibi ordularda at kullanımı oldukça önemli bir hale gelmiş ve süvari denen asker sınıfı böylece ortaya çıkmıştır. Bu dönemde atlar ve Türkler adeta silah arkadaşı olmuştur.
 
Göçebe bir millet olan Türkler binicilikte son derece ustalaşınca eğlence amaçlı yarışlar, cirit oyunları gibi etkinlikler düzenlemeye de başlamışlardır. Ancak dünya koşulları içinde tarımın önem kazandığı bir dönem yaşandığı için önemi askeri alana vermeye dikkat etmişlerdir. Ordular modernize edilmeye başlanınca ise atlar ordudan da çekilmiş ve binicilik bugünkü halini almaya başlamıştır. Belki de "Binicilik kursu nerede var?" diye sormak o dönemlerde başlayıp, yıkılmaz bir soru kalıbı olarak bugünlere kadar gelmiştir, nereden bilebiliriz ki?
 
Tabi ki binicilik sporları Türklerle kısıtlanmış değil. 19. yüzyıldan itibaren dünya genelinde, Batı Biniciliği tekniği geliştirilmeye başlanmıştır. Bu Batı Biniciliğini, Amerika'daki kovboyların at binme tekniği şeklinde özetleyebiliriz. Ayrıca 1900'lerde güvenli ama hantal bir stil olarak bilinen İngiliz Biniciliği ortaya çıkmıştır. Böylece, binicilik alanında iki temel kategori 1900'lerin başında şekillenmiştir diyebiliriz. At binme eğitimi veren yerler, sizlere bu farklı teknikleri öğretipi pratiğinizi geliştirmenizi sağlayacaktır.
 
Binicilik kursu fiyatları, kursu veren yerlere göre değişiklik gösterebilmektedir. Özellikle İstanbul binicilik kursları bakımından meraklılarına pek çok avantaj sağlamaktadır. Ancak diğer şehirlerde de pek ala ilgili eğitimiuştur. yeri veren kurumlar bulunmaktadır. Neticede binicilik tarih boyunca Türklerin temel sporlarından biri olm
 
2000'li yıllara gelmemize rağmen önemini kaybetmeyen binicilik sporu, halk arasında at binme eğitimi olarak da bilinmektedir. Bu at binme eğitim ücretleri ise ilgililerinin en çok araştırdığı konulardan biridir.
 
Binicilik kursu ücretleri, mekanları, şehirleri gibi pek çok bilgiyi binicilik kursu sayfamızda bulabilir ve kendinize en uygun olanı seçip, derhal atalarınızla bağ kurmaya başlayabilirsiniz!
 
Şimdiden bu yolculuğunuzda iyi eğlenceler dileriz...
Kapat
devamı...
Tatil Fırsatları